Electroencefalografia (EEG) reprezintă o metodă neinvazivă și nedureroasă de explorare a activității electrice din diferite zone ale creierului, rezultând din înregistrarea grafică a variației de potențial dintre doi electrozi plasați pe scalp. Prin amplasarea mai multor electrozi, se realizează înregistrarea pe mai multe canale, în mai multe regiuni. 

Patologiile în care explorarea EEG completează diagnosticul sunt: accidentul vascular cerebral, epilepsie , bolile degenerative (Alzheimer, Parkinson), tulburările psihiatrice (schizofrenie, autism), tumorile, infectii cerebrale, furnizând informații despre existența și localizarea unei leziuni cerebrale sau focar declanșator pentru crizele epileptice.

Cu ajutorul acesteia pot fi urmărite aspecte ale activității electrice cerebrale în funcţie de vârstă, starea de vigilenţă (veghe, somn cu unde lente, somn paradoxal), starea generală (stres, hipoglicemie, medicația administrată).

Electroencefalograma standard presupune înregistrare în stare de veghe, la pacient relaxat, cu ochii închiși. Aceasta poate avea o durată între 20 – 30 minute.

Ai nevoie de noi?

Programează-te acum!

X