Testul genetic Genomind oferă o abordare personalizată în managementul afecțiunilor psihice, recunoscând variația eficacității tratamentului și sensibilitatea tulburărilor de sănătate mintală induse de modificările genetice.

Testarea PGx aduce informații importante pentru decizia terapeutică, ajutând la îmbunătățirea eficacității și la reducerea efectelor adverse prin selectarea medicamentului potrivit pacientului, în funcție de materialul său genetic. 

Bagajul genetic al fiecărei persoane determină un răspuns diferit al acesteia la diferite medicații și aceasta datorită implicării genelor în procesul de absorbție, metabolizare și eliminare a medicamentului.

În cazul afecțiunilor psihiatrice sunt vizate 12 gene implicate în farmacodinamică: MTHFR, GRIK1, OPRM1, BDNF, ADRA2A, COMT, DRD2, MC4R, 5HT2C, ANK3, CACNA1C, SLC6A4.

Genomind Professional PGx pune la dispoziție specialiștilor din domeniu informații despre profilul genetic al pacientului, analizând 24 de gene implicate în răspunsul pacientului la 130 de medicamente folosite în diferite afecțiuni psihice, precum: tulburările depresive, tulburările anxioase, tulburarea afectivă bipolară, tulburarea obsesiv-compulsivă, schizofrenia, autismul, tulburarea de stres posttraumatic, dependența și abuzul de substanțe, tulburarea de hiperactivitate cu deficit de atenție (ADHD), durerea cronică.

Procedură

Genomind Professional PGx este un test genetic sigur și nedureros, obținut prin prelevarea unei probe din cavitatea bucală (raclaj bucal), cu ajutorul unui kit special. Probele sunt analizate în laborator, rezultatul fiind trimis sub formă de raport complet al medicamentelor potențial eficace, ineficiente și nocive, în maxim 10-15 zile lucrătoare. Recoltarea probei este simplă, rapidă, nedureroasă și neinvazivă.

Avantajele testului sunt:

  • stabilirea într-un timp scurt a unei scheme de tratament optime, la pacienții cu multiple afecțiuni asociate
  • abordare personalizată, mai eficientă a planului de tratament
  • evitarea medicamentelor ce ar putea avea efecte adverse majore
  • reducerea situațiilor de eșec terapeutic
  • minimalizarea recidivelor bolii.

Pentru pacient, testarea genetică asigură o șansă mai mare de a controla boala și de a avea o calitate a vieții mai bună, iar pentru medic – oportunitatea de a identifica soluția terapeutică potrivită pentru fiecare pacient.

Ai nevoie de noi?

Programează-te acum!

X